Acesta esta cel mai nou pamant romanesc ! Guvernul a interzis popularea lui !

0

Cel mai nou pamant romanesc iti ofera peisaje care iti taie rasuflarea. Peisaje pe care multe tari si le-ar dori sa le aiba, totusi cel putin pentru moment locuirea pe acest teritoriu sau vizitarea lui sunt interzise.

Guvernul Romaniei a interzis popularea insulei Sacalin, un teritoriu ce masoara 21.410 hectare, din Marea Neagra.

Principalul scop pentru care vizitarea insulei sau lucuirea pe aceasta sunt interzise este pentru a proteja care locuiesc aici, in numar de 229 de specii si flora care este una deosebita, aici crescand sute de plante rare.

Insula Sacalin s-a format in urma cu aproximativ 150 de ani. La inceput aici erau 2 insule Sacalinu Mare si Sacalinul Mic, insa in timp acestea doua s-au unit si in prezent formeaza un teritoriu de peste 210 km patrati.

Insula este situata in Marea Neagra la o distanta mica de coasta romaneasca, in dreptul bratului Sfantu Gheorge al Deltei Dunarii.

Pe insula Sacalin se gasesc in prezent cele mai mari colonii de pelicani creti si chire de mare, insula fiind principala zona de cuibarit, iernare si hranire a acestor specii. In apele din apropiere se gasesc pesti rari, sturioni dar si plante rare, cum ar fi canarl baltii si varza de mare.

Insa insula romaneasca nu trebuie confundata cu insula Sahalin care este cea mai mare insula ruseasca situata in nordul oceanului Paicific.

[mashvideo]

DISTRIBUIȚI