Ai extinctor si trusa medicala ? Amenda 300 de lei. Soferii nu stiu de ce, Politia Romana stie

0

Asa cum ne-am obisnuit Politia rutiera are obicieiul sa te opreasca si sa verifice conducatorii auto chiar daca acestia nu au incalcat legea, dar trebuie verificate trusa medicala si extinctorul dar si triunghiul reflectorizat. Desi pare a fi o banalitate, deoarece lucrurile se pot complica destul de mult la un momentdat, deoarece multi dintre soferi nu stiu ca acestea au terment de valabilitate. Si acum sa fim seriosi cati dintre noi se uita sa vada cand ii expira trusa medicala.

Majoritatea dintre noi ne cumparam o trusa medicala si o aruncam in portbagaj cu speranta sa nu o folosim niciodata.

„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat un sofer de 54 de ani din Arad.

Chiar daca acest caz s-a petrcut cu ceva timp in urma problema in cauza este o tematica permanenta la nivel national pentru politia rutiera. Asa ca este mai bine sa va asigurati din timp ca sunteti in legalitate.

 

DISTRIBUIȚI