Cea mai mare iesire in strada din ultima vreme ! Milioane de romani vor asta !

0

In Bucuresti se pregateste cel mai numeros miting care a avut loc in ultima vreme. Motivul nu este reprezentat nici de salariile si pensiile prea mici si nici macar de lupta anti-coruptie. In ultimii ani, miscarea unionista a scos din ce in ce mai multi oameni in strada, acest lucru intamplandu-se de ambele parti ale Prutului, acestea cerand un singur lucru, masuri concrete pentru viitoarea unire cu Republica Moldova.

Din ce se preconizeaza sambata 22 octombire incepand cu ora 14:00 zeci de mii de basarabeni si bucuresteni si-au dat intalnire  in Piata Unirii. Oraganizatorii sustin ca este al 5-lea an de cand organizeaza acest mitig dar mereu cei care au iesit in numar mai mare in strada au fost fratii de peste Prut, insa se pare ca in acest an este radul Bucurestiului sa ia atitudine.

Conform sondajelor de opinie care sunt in crestere arata un numar tot mai mare de oameni care doresc ca aceasta unire sa se intample.

O tema speculata in ultima vreme este lipsa de apetenta a basarabenilor, insa pana acum nici o camapanie ampla la nivelul intregului stat de peste Prut nu se realizase. Insa dupa inlaturarea de la putere a lui Voronin si prin noua generatie de tineri care au mers pe calea civica, dorinta de unire a crescut cu pana la 30%.

In ultimul an numarul unionistilor din Republica Moldova a crescut fapt ce da o speranta pentru un viitor referendum. Potrivit unui sondaj realizat de Magenta Consulting dub comanda Fundatiei Universitare a Marii Negre ponderea respondentilor de acord cu unirea Repiblicii Moldova cu Romania ar creste pana la 50-51% daca li s-ar arata anumite beneficii, cum ar fi: evitarea controlului Rusiei, educatia mai buna in scoli si universitati, servicii medicale mai de calitate etc.

DISTRIBUIȚI