Daca ai mai mult de 600 de lei pe card verifica urgent contul ! Sigur nu stiai ca fac asta !

0

Bonusurile de pe card sau mobil genereaza taxe si impozite pentru clienti, banci si comercianti.

Cu siguranta foarte multi dintre noi am participat macar o singura data la o campanie de plata cu cardul sau mobilul la comercianti, pentru care am primit puncte sau bonusuri in moneda electronica. Ceea ce multi nu stiu este ca daca strangeti puncte si bonusuri in valoare de 600 de lei, atunci trebuie sa platesti un impozit de 16% catre stat. Daca reducerile de pret nu sunt aplicate corect pe bonul fiscal, comeciantul si banca vor plati TVA si la reducerea de pret oferita clientului. Astfel banca plateste TVA la factura de marketing taiata retailerului, chiar daca acesta nu ofera nici un serviciu de marketing pentru banci.

Astfel sistemul bancar incearca sa impusioneze sistemul de ratil banking prin lansarea de campanii promotionale impreuna cu retailerii prin care acorda puncte de loialitate si bonusuri clientilor fie pentru plati cu cardul fie prin metoda mai noua cu telefonul mobil.

Aceste puncte de fidelitate se pot preschimba fie in moneda electronica pe contul bancar al fiecarui client, fie in reduceri de pret la comercianti pentru achizitionarea de bunuri si servicii. Sunt foarte importante pentru aceste programe implicatiile fiscale deoarece aceste costuri pot sa bugetele de marketing care sunt alocate de catre banci si de comercianti in acest sens.

DISTRIBUIȚI