DEZASTRUL provocat ca urmare a DIFERENTELOR dintre bogati si saraci

0

Un studiu realizat de catre centrul Spatial Goddard al NASA arata ca civilizatia industriala va intra in colaps in deceniile ce urmeaza. Motivul este unul cat se poate de simplu: Greselile pe care le-am facut in trecut se vor repeta.

Studiul cerut de catre cei de la NASA a fost analizat folosind modelul HANDY, modelul cum au decazut civilizatiile compleze.

” Caderea imperiului Roman si al Imperiului Mongol,Maur sau Gupta dar si a Imperiului Mesopatamian sunt dovezi ca civilizatiile avansate, sofisticate si complexe pot di fragile si efemere” arata in studiul citata de ” The Guardian”.

Cercetatorii au identificati anumiti factori care neaparat trebuie luati in calcul cum ar fi: populatia, apa, clima, agricultura si energia. Acesti factori pot duce la un colaps dacagenereaza doua caracteristici sociale.

Acest studiu ne vorbeste despre consumul excesiv de resurse umane, prin care se pune presiune pe capacitatea ecologica si stratificarea economica in bogati si saraci. Aceste fenomene sociale au jucat un rol important in colapsul imperiilor in ultii 5000 de ani.

„Surplusul acumulat nu este distribuit echilibrat in societate, dar e controlat de o elita. Marea masa cea care produce bogatia, are alocata doar o portiune mica sub nivelul de subzistenta”. mai arata studiul. Potrivit datelor din acest studiu se reflecta faptul ca realitatea lumii de astazi este una care avanseaza tehnologic destul de repede si  se ajunge la eficientizarea agriculturii si a industriei, astfel un colaps va fi un lucru dificil de evitat.

Potrivit acestui studiu bogatii nu vor imti prea curand aceasta problema a societatii, deoarece ea va veni incet dispre masele de oameni. Acestea vor avea probleme din ce in ce mai multe iar la final vor trage si societatea dupa ele.

DISTRIBUIȚI