Primesti tichete de masa ? Trebuie sa stii neaparat asta !

0

Camera Deputatilor a adoptat astazi in calitate de for decizional , legea cu pivire la modificarea valorii tichetelor de masa, a caror valoare va putea ajunge maxim la 15 lei, comparativ cu 9,57 cat este acum.

Aceasta lege a fost initiata de catre parlamentari de la PSD, PNL su UDMR dar si din grupul minoritatilor. Initial proiectul prevedea o crestere a tichetelor de masa de pana la 12 lei, insa comisiile din Camera Deputatilor au adoptat un amendament potrivit carora suma maxima poate fi de 15 lei.

”Este o initiativa prin care se propunea posibilitatea de a se mari (valoarea tichetelor de masa – n.r.) (…), ramanand valoarea actuala in vigoare, si doar posibilitatea angajatorului de a mari aceste tichete, valoarea acestor tichete sa poata fi avuta in vedere ca si optiune”, a declarat presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon.

Reprezentatii Guvernului au declarat ca Executivul nu sustine acest proiect.

”Guvernul se opune tot timpul in perioada preelectorala unor astfel de masuri. Nu are un impact decat benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite in comert, sunt purtatoare de TVA. (…) Mergem cu raportul saptamana viitoare in plen si sper ca toti angajatii care beneficiaza de acest tip de stimulente sa poata beneficia de o valoare mai mare cat mai curand”, a mai spus Solomon.

In momentul de fata valoarea unui tichet de masa este de 9,57 de lei, fiind una din cele mai mici valori din Uniunea Europeana.

Legea urmeaza sa mearga la presedinte pentru promulgare.

DISTRIBUIȚI