Strigatul disprat al medicilor care inca raman in tara ! „Dar până când credeţi că o să mai suportăm ?”

0

Inca unul din medicii pe care ne chinuim sa ii pastram in tara, sa nu plece si el la viata mai buna din strainatate si la un sariul decent pentru meseria onorabila pe care o practica, inca unul din acesti medici a ajuns la capatul puterilor din cauza sistemului de sanatate.

Intr-un mesaj postat pe pagina personala de Facebook, dupa ce a petrcut o zi lunga la spital, Conf. Dr. Mihai Craiu de la institutul pentru Ocrotirea mamei si Copilului  ” Alfred Rusescu” ne marturiseste ca ii este rusine fata de pacienti si da vina pe conducerea acestei tari pentru situatia in care au ajuns spitalele din Romania.

Mai jos va prezentam randurile scrise de domul doctor :

„Astăzi a fost ORIBIL la spital. Îmi vine să îmi iau câmpii şi să plec naibii din groapa asta putrefactă plină de gunoaie care vor să ne reglementeze/conducă/orienteze etc viața. Este de nesuportat să vezi privirea unui amărât venind cu sufletul tremurând de speranţă că a ajuns la Bucureşti la Institut să „îl facă domnul doctor bine” şi tu stai paralizat în față unui computer lovit de apoplexie căci iarăşi nu merge serveru’/Hipocrate/intranetu’/mai ştiu eu ce??? Şi evident că nu poţi recomanda analize căci dacă nu exişti în spaţiul virtual al reglementărilor sanitare eşti o fantomă… Iar la fantome nu le poţi face hemograme şi nici măcar … coproculturi.

Chiar îmi vine să plec! Astăzi am văzut continuu aproape 12 ore pacienţi şi am făcut cereri/foi/acte etc. Nici la masă nu am mers… Îmi era ruşine de privirea copilului aceluia care speră că marele doctor de la Bucureşti o să îl facă bine…. Marele dr l-a ascultat. Cu răbdare. Şi l-a consultat. Tot cu răbdare şi cu minuţiozitate. Dar ATÂT. Căci asta poate face marele dr… Şi el este DOAR un om. Şi nu un vrăjitor care poate face minuni sau vrăji să pornească sistemul electronic….

Dar până când credeţi că o să mai suportăm măi neterminaţilor??? Până când??? Mama ei de viaţă şi de meserie! Doar politician e bine să fii în mioritica noastră patrie”, a scris dr. Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

DISTRIBUIȚI