Un tata bogat si-a dus copilul sa vada cum traiesc cei mai nevoiasi . Reactia copilului este extraordinara

0

Un prosper om de afaceri a vrut sa ii dea o lectie de viata fiului sau, asa ca s-a hotart sa il duca pe acesta sa vada cum traiesc oamenii saraci.

Intr-o zi omul a decis ca este timpul ca fiul sau este destul de matur incat sa poata vedea realitatea din jur cu ochii lui, asa ca s-a dus impreuna cu el sa vada cum traiesc cei nevoiasi, creazand ca asa va aprecia ce i-a oferit el pana acum. Acestia au petrecut cateva zile impreuna cu o familie saraca intr-un sat uitat de lume. La fina  cel care a avut parte de o lectie de viata a fost chiar tatal copilului.

Pe drumul catre casa, barbatul si-a intrebat copilul:
‘Si, fiule, cum ti s-a parut calatoria noastra in sat?’
‘A fost o experienta incredibila, tati.’ – a raspuns micutul.
‘Acum stii cum traiesc oamenii saraci?’ – a mai intrebat tatal.
‘DA!’ – a spus scurt si direct copilul.
‘Ce ai invatat din aceasta experienta?’ – a adaugat tatal.
‘Noi avem un caine, ei au doi. Noi avem luminite in gradina din spatele casei, ei au stelele ca lumini pe timp de noapte. Noi avem o piscina pe care o folosim doar in weekenduri, ei au o balta in care se scalda in fiecare zi. Avem o mica bucata de pamant care este ingradita cu sarma si beton, ei au campuri libere cat vezi cu ochii. Noi avem servitori care ne fac toate poftele, ei ii servesc pe altii. Noi ne cumparam hrana, ei cresc fructe si legume. Noi avem ziduri in jurul casei pentru a ne proteja, ei au prieteni dispusi sa faca orice pentru ei’, a spus micutul.
Tatal a amutit cand a auzit cuvintele fiului sau.
Apoi, baiatul a adaugat:
‘Multumesc, tata, pentru ca mi-ai aratat cat suntem de saraci!’
DISTRIBUIȚI