Vei fi singurul vinovat daca mori ! Ruinarea unei tari bolnave ! Iar noi nu facem nimic!

0

Ne trezim cu noaptea in cap pentru a ne pregati copii pentru scoala si gradinita, in timp ce mai pui o masina de rufe la spalat, unul are nevoie de adidasi curati, celuilalt ii curge nasul, ca dupa sa umbli pe strazi inecate de ploaie si resemnare, pana in capatul celalat de oras unde o cladire darapanata care se numeste spital te primeste cu raceala:” Nu va putem face analiza, nu va putem interna, nu merge sistem doamna, veniti maine”

A doua zi de dimineata o iei de la capt, te invoiesti din nou de la serviciul si asa prost platit, dupa care o iei de la capt lasand copii la scoala, iar drumul tau continua cu disperarea, nervii si suferinta si cu ruina unui oras bolnav, dintr-o tara bolnava in care si tu traiesti. ” Nici astazi nu ne merge sitemul doamna, asteptati si dumneavoastra pe bana, noi n-avem nici o vina”

„Nu are nimeni nici o vina, tu vei fi singurul vinovat tunci cand vei muri”

Si asa astepti cu orele in fata unui cabinet medical, in speranta ca sistemul isi va revenit- ce poate mai specific romanesc decat atat ? Un sistem in care s-au cheltuit milioane de euro, si ne chinuim sa ne gasim un brand de tara cand e atat de simplu „România, țara hoției și a nepăsării eterne! Cu cardul de sănătate în loc de frunză.”

Cam asa se intampla cand ai nevoie de sistemul din  Romania sau daca ai norocul sa ajungi la doctori sau farmacisti si esti trimis din stanga in dreapta pe motiv ca „sistemul nu merge, se blocheaza”.Casa Națională de Asigurări de Sănătate ne explică savant că „sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționează din cauza unor probleme tehnice de comunicație între unele componente”. Nu este prima dată când se întâmplă asta, așa că știrea nu se califică pentru un breaking news. Oricum, învățați cu aberațiile vieții lor, oamenii se resemnează repede: N-ai ce să-i faci, asta-i România!

  Ce este absurd, este ca sistemul merge dar nu merge pentru toata lumea !

De curiozitate stiti care este cea mai mare banca din Romania? Ei bine va spunem noi, CNAS-ul are in anul 2016 un buget de circa 6 miliarde de euro, banii privati ai romanilor. Acestia sunt bani pe care noi ii donam ca sa aiba grija de noi cand ne inbolnavim.

La cati bani platim pentru sanatate ar trebui sa fim si noi tratati ca in restul tarilor din europa.

Dar noi suntem incapatanati. Stam linistiti si aliniati intr-o sala de asteptare, nu ne mai revolta nimic, nici macar realitatea sau ca ne este furat dreptul la sanatate. Stam cuminti si facem cruce ragandu-ne la Dumnezeu sa ne mai tina, uitam repede nedreptatile facute si ne resemnam. AR FI TIMPUL SA NE TREZIM SI NOI!

 

DISTRIBUIȚI