Vezi ce GOL a reusit REGELE fotbalului romanesc GICA HAGI la 51 de ani!

0


Gheorghe Hagi (n. 5 februarie 1965) este un fost fotbalist român, considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90[1] și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile.[2] Fanii lui Galatasaray l-au numit „Comandante” (Comandantul) și românii l-au numit „Regele”.
Supranumit „Maradona din Carpați”, Hagi este considerat un erou în România. A fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori, și este privit ca unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale.[3][4] Ca un playmaker creativ avansat, a fost recunoscut pentru dribbling, tehnică, viziune, pase și finalizare.[5]
Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei campionate europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru România, al doilea după Dorinel Munteanu, și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu) cu 35 de goluri.
În noiembrie 2003, pentru a celebra jubileul UEFA, a fost selectat de către Federația Română de Fotbal drept cel mai bun jucător al României din ultimii 50 de ani.[6] În 2004, a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbaliști în viață la o ceremoie de premiere a FIFA.[7] Hagi este unul din puținii fotbaliști care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid și Barcelona.
În 2009, Hagi a fondat clubul român Viitorul Constanța. În prezent el este atât proprietarul cât și președintele clubului. De asemenea, a înființat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, una dintre cele mai mari academii de fotbal din Europa de Sud-Est.[8]

DISTRIBUIȚI